Tankar om entreprenörskap i skolan

I dag har jag varit på Skolverkets läroplanskonferens i Umeå. Jag gläder mig speciellt åt att entreprenörskap nu ingår i skolans värdegrund och uppdrag. ”Eleverna ska stimuleras att använda sin kreativitet och nyfikenhet för att lösa problem och förverkliga sina idéer.”
Jag hoppas på mera än så!
Jag hoppas på en skola med bättre verklighetsförankring i elevernas vardag.
Jag hoppas på en ny innovativ och kreativ arena i skolan där elever som idag har svårt att hitta motivation i det traditionella  skolarbete kan få växa och glänsa.
Jag tror att vårt samhälle behöver fler entreprenörer och jag är övertygad att detta är förmågor som går att utveckla genom målmedveten träning.

Det här inlägget postades i Entreprenörskap, Skola. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tankar om entreprenörskap i skolan

1. Peter skriver:

Nu när det satsas på entreprenörskap i skolan, är inte http://www.samverka.nu något för Timrå?

• johaniskolan skriver:

Jag gillar konceptet med samverka.nu och tror att det skulle kunna passa bra i en kommun som Timrå som jobbar aktivt med samverkan med näringslivet. Vi får jobba på det Peter.

2. Anna-Lena Brantholm Lööw skriver:

Jag håller med dig Johan; att skolan breddar sin arena så att (alla skulle jag vilja säga men i alla fall) betydligt flera barn och ungdomar kan få växa och känna delaktighet i sin skolvardag. // Ett annat löv i Sollefteå