Skoldebatten i Timrå

Jag har läst debatten som pågår i Sundsvalls Tidning efter beskedet att Helios drar sig ur sin planerade skolsatsning i Timrå.
Jag har inga synpunkter på händelserna runt detta men det som bekymrar mig är den negativa bild som många debattörer har av skolan i Timrå. Naturligtvis ska ordet vara fritt och alla ska ha rätt att formulera sina åsikter offentligt.
Men – om snacket går på samma sätt runt fotbollsplanen på ridträningen  och vid matborden där Timrås ungdomar finns – då blir det inte lättare för oss att förbättra skolan i Timrå.
Jag tror att alla Timåbor vill ha en bra skola, en trygg skola, en skola som ger våra ungdomar bra kunskaper och social kompetens. Vi som jobbar i skolan vill precis samma sak och vi är beredda att jobba hårt för det.  ”Råmaterialet” är det är definitivt inte något fel på . Jag möter dagligen trevliga och fina ungdomar på Sörbergeskolan.
Om vi hjälps åt kan vi komma långt, kom till skolan, prata med oss, kom på föräldramöten, skolrådsmöten, vad kan Du bidra med? Utmana oss! Peppa oss! Kom med synpunkter när Du tycker vi gör fel.
Men framför allt – prata med oss innan Du pratar om oss!

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Skola. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s