Rutiner för skolarbete

Så är det nya läsåret i gång. De kommande veckorna är väldigt viktiga, det är nu våra elever lägger grunden för skolarbetet.
Lektionerna utgör stommen i skolarbetet, att komma i tid och ha med sig rätt utrustning men även att ha rätt inställning är viktigt. Lärarna leder arbetet på lektionerna men alla som deltar har ett ansvar, vi utgör varandras studiemiljö och arbetsmiljö.
För att klara skolarbetet och nå målen i läroplanen så räcker det inte att gå på alla lektioner. Man måste också  visa att man har de kunskaper som krävs.
För att nå goda kunskaper så förväntar vi oss att man även jobbar med skolarbete utanför lektionerna. En del uppgifter löser man bäst hemma  i lugn och ro, andra kanske passar bra att jobba med tillsammans med en kompis, ibland kan det vara bra att diskutera med en vuxen eller en äldre kompis.
Hur man bäst lär sig nya saker varierar från person till person. När man hittar sitt eget bästa sätt att lära brukar de flesta tycka att det är roligt att lära sig nya saker.
När våra elever nu i början av läsåret med hjälp av handledare och föräldrar skapar goda studievanor så lägger vi grunden för goda studieresultat under hela läsåret.
Jag önskar alla våra elever ett riktigt  framgångsrikt skolår.

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Kunskap, Skola. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s