Den som kan räkna är att räkna med

I dag presenterades höstbudgeten. Regeringen satsar totalt 2,6 miljarder kronor på ett matematiklyft, under åren 2012-2015. Pengarna ska gå till fortbildning, utökad undervisningstid och ökade resurser till ämnet matematik inom regeringens läsa-skriva-räkna-satsning. Totalt 400 miljoner kronor kommer att belasta budgeten för 2012.
Den senaste tiden har debatten handlat om  att alldeles för många elever i svensk skola lämnas själva med att sitta och räkna matematik, något som har sagts kan vara direkt skadligt. Det innebär troligen att satsningen går ut på att ge matematiklärare metodik som går ifrån att eleverna bara får räkna mot att fokuserar på att prata matematik med eleverna.
Det är glädjande att läsa om nya pengar till skolan – mera sådant tack!
Återstår att se hur matematiksatsningen kommer att se ut och märkas ute i skolorna. Det är projektets förmår att tränga hela vägen genom systemet och påverka situationen i klassrummet som kommer att avgöra om det blir framgångsrikt eller inte.
Jag håller tummarna!
Det uppges också att tiden för matematik i skolan ska öka med 13% från 2013 – regeringen verkar i varje fall inte vara skrockfull.

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Kunskap, Matematik, Skola. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s