Teater med sting

I dag har jag varit på teater med åk 9. Pjäsen som spelades på Vivansborg hette ”Skärp dig” och framfördes av Scenkonstbolaget.
Såhär beskriver bolaget själva pjäsen:
”Skärp dig är en kärleksfull, råriven och musikalisk komedi för hela familjen som delar ut sjungande örfilar och teatrala råsopar till såväl tonåringar som vuxna.
Pjäsen är iscensatt som en blandning av musikal, föredrag och musiklektion och bygger på de sju dödssynderna. Två skådespelare gestaltar föredragshållare som med sång och prat tar med publiken genom sju berättelser, där dödssyndande tonåringar möter varsitt blodigt och fasansfullt öde. På scenen medverkar också en musiker som bidrar till berättelserna i en lång rad avgörande biroller.”

Det är alltid lite spännande att genomföra kulturaktiviteter med tonåringar. Att kalla publiken för kräsen är nog en underdrift. Antingen så går arrangemanget hem eller så kan det bli pannkaka.
Jag kan berätta att våra nior skötte sig alldeles utmärkt, något som även skådespelarna med eftertryck berättade för mig efteråt. Det är så kul när våra elever sköter sig bra och får beröm!
Även jag njöt av föreställningen. Att få uppleva teater ”live” är häftigt och när skådespelarna är så genomproffsiga som denna gång så är det riktigt kul.
Att budskapet dessutom var både tänkvärt och konstnärligt väl framfört gör inte saken sämre.

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Kultur i skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s