Sörbergeskolan möter världen

Skolan ska förbereda eleverna så att de står väl rustade att möta framtiden. Nedan ett klipp ur nya läroplanen:
”Ett internationellt perspektiv är viktigt för att kunna se den egna verkligheten i ett globalt sammanhang och för att skapa internationell solidaritet samt förbereda för ett samhälle med täta kontakter över kultur-och nationsgränser. Det internationellaperspektivet innebär också att utveckla förståelse för den kulturella mångfalden inom landet.”

På Sörbergeskolan har vi tre pågående projekt i syfte att lyfta fram det internationella arbetet.

  1. Miwa Minoguchi är utbyteslärare från Japan som finns hos oss under en femveckorsperiod. Samverkan med International Internship Programs har skapat denna möjlighet.
  2. Dirk Bornhorst från Tyskland finns hos oss från oktober till slutet av januari. Dirk är assistent via EU-programmet Comenius.
  3. Under våren 2011 ansökte skolan om ett Comeniusprojekt som nu har blivit godkänt. Skolan får 20 000 Euros för att genomföra ett tvåårigt projekt som har deltagare från sju EU-länder. Projektet heter ”Lets protect the environment by learning outdoors” eller PELO och handlar som namnet antyder om miljö och utomhuspedagogik.Vecka 41 startar projektet. Då åker fem lärare som är med i Internationella gruppen till Gerede i Turkiet för att träffa lärare från de andra partnerskolorna och ha ett planeringsmöte. Längre fram kommer även elever att delta i utbytet. Projektet omfattar både grundskolan och grundsärskolan.
    Länk till artikel i Dagbladet 111027 om PELO

Jag hoppas att det internationella arbetet ska genomsyra verksamheten på skolan och innebära att våra elever får positiva upplevelser och erfarenheter av internationell samverkan som de bär med sig vidare ut i livet.

Länk till artikel i Dagbladet 111003 om skolans internationella arbete.

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Samverkan internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s