Skolgård för aktiviteter

Vårt skolbygge går framåt enligt den ursprungliga planen och denna vecka har man bland annat jobbat med utemiljön. Buskar och träd planteras, grönytor färdigställs och montering av uteutrustning pågår.
En bärande tanke som funnits med från början av projekteringen är att utforma en utemiljö som stimulerar till aktivitet och rörelse både under skoldagen och på annan tid. Därför finns det planer för innebandy, basket och volleyboll och övriga redskap som lockar till aktivitet.
Eftersom skolan är belägen i anslutning till kommunens idrottscentrum finns redan nu en mycket god tillgång på idottsanläggningar för den organiserade idrotten. Nu får vi  även tillgång till ytor för spontanidrott.
Denna vecka har vi haft många besök på Nya skolan både internt och externt. På torsdag hade vi  besök av en grupp skolpolitiker från regionen under ledning av Mats Wallin. Våra egna högre tjänstemän inom förvaltningen har fått en guidning på skolan liksom elevrådsrepresentanter från Sörbergeskolan.
Reviderade ritningar för Nya skolan med uteområden och även ritningar för Etapp 2 med renovering av gamla Sörbergeskolan och bilder från skolan finns här.

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Nya skolan i Timrå, Samverkan regionalt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s