Besök på Skolforum

I veckan har jag besökt Skolforum på Stockholmsmässan. Här möts skolfolk från hela landet, lyssnar till föreläsningar, träffar företag i skolbranchen, inspireras och knyter kontakter. För mig kändes det extra viktigt att i år besöka Skolforum eftersom vi snart ska ta vår nya skola i bruk och planeringen inför Etapp2 när Sörbergeskolan och Mariedalsskolan ska slås samman till en skolenhet påbörjats.

Den produkt som fick störst utrymme  på mässan var utan tvekan Smartboards i alla former och färger. Det är framför allt utvecklingen av programvaror för Smartboards som går fort nu och där de ämnesspecifika applikationer blir mer och mer avancerade.

Läromedel “Online” är ett annat område där utvecklingen går snabbt. För läromedelsbranchen är det säkert den största förändringen på mycket länge. Nu börjar antalet skolor som har 1:1 lösning (en dator till varje elev) vara så stort att detta blir ett reellt alternativ istället för att köpa böcker. Jag misstänker att detta kommer att leda till att den skola som vill ligga i framkant och ha tillgång till de bästa läromedlen behöver använda Online varianten. Kostnadsmässigt kommer det kanske inte att vara så stor skillnad mellan Online material och böcker. Förlagen måste ju även i fortsättningen kunna ta betalt för sina produkter. Den stora fördelen tror jag blir att man ständigt jobbar med aktuellt material och att det ger eleverna träning i att hantera information digitalt.

Även en del snygga och spännande möbler fanns att beskåda

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i IT, Kunskap, Nya skolan i Timrå, Skola och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s