Med kreativitet i lastrummet

Sedan urminnes tider har Västerbottniska rikedomar förädlats och skickats iväg söderut. Det har handlat om malm, produkter från jord och skogsbruk, elström,  men även historier, berättelser och innovationer.
Den tredje februari sker ännu en spännande leverans till Stockholm när MediaCenter i Västerbotten inbjuder till seminarium om framtidens lärande  på Grand Hôtel  i Stockholm.
Med kreativitet och entreprenörskap har vi skapat förutsättningar för ett bra liv. Ingenting talar för att detta inte gäller även i framtiden. Men kom ihåg att detta måste återskapas på nytt gång på gång.  Spännande och roligt tycker jag och en stor utmaning inte minst för skolan.
Lite fundersam kan jag även bli när jag läser de nya kursplanerna med väldigt tydliga mål att uppnå i alla ämnen. Är det så säkert att vi skapar ett bra samhälle om alla elever i hela landet har exakt samma kunskapsbas?
Individuella förutsättningar varierar liksom livsmiljöer.


Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Entreprenörskap, IT, Kunskap, Samverkan regionalt, Skola och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s