Vad gör rektorn på dagarna?

Nu har jag tittat på avsnitt fyra  av Den övervakade skolan på SVT Play. Jag tycker fortfarande att det är spännande att se hur man tacklar problemen i Passmores School i England.
Funderar över vad det är som gör att skolan räknas som en framgångsrik skola.
– Personalen jobbar nära eleverna och har stort engagemang för att eleverna ska lyckas och man uttalar det ofta.
– Passmores School  är en stor skola med 950 elever men det förfaller som om man brutit ned verksamheten till hanterbara enheter.
– Jag får uppfattningen att skolledningen jobbar mycket operativt och mindre administrativt.
Hur rektorsrollen ska se ut i framtiden  i den svenska skolan  är en spännande fråga.  Jag tror att den har betydelse!

Det här inlägget postades i Den övervakade skolan, Kunskap, Skola och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.