Skoldebatten lever

Ibrahim Baylan skriver i en debattartikel i DN om hur Socialdemokraterna vill utveckla skolpolitiken.
Man slår fast att de skolor som har de tuffaste förutsättningarna för att alla elever ska nå målen kräver störst investeringar och vill skapa ett styrsystem så att kommunerna tvingas fördela resurser till skolan efter elevernas behov.
Så långt allt väl. Ibrahim säger också att man vill skapa ett system så att de bästa lärarna och rektorerna ska jobba på skolor med de största utmaningarna.
Klokt tänkt i det korta perspektivet  man jag blir ändå fundersam.
Att utforma ett sådant system är inte lätt. Jag tror att skolor med en rektor som långsiktigt bygger upp en bra verksamhet genom att rekrytera och fortbilda personal som stannar kvar och bygger relationer med elever, vårdnadshavare, samhälle och näringsliv är en bättre väg att gå.

Det här inlägget postades i Skola och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.