Elever lever farligt nu

Varje år dödas 11-12 personer, oftast ungdomar i mopedolyckor. Statistiken visar att det  är 15-åringarna som oftast drabbas både när det gäller olyckor med dödlig utgång och övriga mopedolyckor.
Ingen skola vill vara med om att någon elev på skolan drabbas. Just nu står vi inför den årstid när riskerna är som störst.
Enligt läroplanen har rektor ett särskilt ansvar för att ”i undervisningen i olika ämnen integrera ämnesövergripande kunskapsområden, exempelvis miljö, trafik, jämställdhet, konsumentfrågor, sex och samlevnad samt riskerna med tobak, alkohol och andra droger.”
Jag tror att aktiva insatser i skolan har betydelse och vill påminna om att  det är rätt tid att agera nu.

Det här inlägget postades i Lektionstips, Skola och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.