Daglig idrott i skolan ger bättre skolresultat

DN skriver i en artikel i dag att en ny studie som är gjort på över 200 barn visat att elever som har daglig schemalagd idrott får bättre resultat än de som enbart har vanlig idrottsundervisning.
Själv är jag övertygad om att vi behöver mer  fysisk aktivitet i skolan. Detta kan även motiveras ur andra aspekter än rena skolresultat.
På de skolor där jag jobbat har jag sett hur idrottsprojekt ofta har drivits av eldsjälar som sett fördelarna med detta men som ofta fått jobba i motvind då effekterna ifrågasatts.
Jag önskar att alla eldsjälar på detta område orkar fortsätta – det ljusnar vid horisonten!

Det här inlägget postades i Kunskap, Skola, Skolforskning, Skolidrott och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.