Jag har sett SETT

I torsdags besökte jag  SETT,  en  mässa och konferens om det moderna lärandet i skolan.
Förutom själva utställningen där man kan se de senaste produkterna som marknadsförs mot  skolor så  bjuds det på massor med intressanta föreläsningar.  Den som är på jakt efter föreläsare kan få bra tips genom att titta på vilka som försläste på SETT (kolla länken ovan) Jag kan varmt rekommendera ett besök nästa år för den som är intresserad av modernt lärande.
Lärplattformer är ett område där det händer mycket, nya företag vill in på marknaden och de som tidigare dominerade  får konkurrens.  Jag skulle tro att inom några år kommer de flesta kommuner/skolor att ha någon form av lärplattform.
Man märker tydligt att det blir fler och fler som går in för 1:1 lösningar (en dator eller surfplatta/elev) I takt med detta så ökar även efterfrågan och  utbud på  digitala läromedel.  Alla vill ju  ha ett läromedel som är aktuellt och uppdaterat och nu börjar möjligheterna finnas.
Smartboards   räknas snart som standardutrustning i ett modernt klassrum, här är det framför allt programvaror och applikationer som utvecklas.
Bland utställarna fanns även Microsoft som visade programvaror riktade till skolan.  Själv trodde jag att hade någorlunda pejl på detta men det visade sig vara felaktigt.  Det fanns en  del nyheter som kan vara värt att titta på.
Kolla gärna in dessa båda sidor För skola och högre utbildning och live@edu

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i IT, Skola, Webbtips och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s