Om smarta barn

Barn med hög begåvning presterar  inte  alltid bra resultat i skolan. Det är inte ovanligt att dessa barn är ”stökiga”  eller gör sig osynliga   Det är heller inte ovanligt att det startas utredningar för att få svar i form av eventuell diagnos. Aspergers syndrom och ADHD-diagnoserna kan delvis överlappa de kännetecken som  finns  på hög IQ.
Jag tror att skolan behöver mer kunskap om barn med hög begåvning så att de kan  ges möjlighet att blomma ut som intelligenta och harmoniska individer.
Mensa Sverige arbetar för att öka förståelsen i samhället för  barn med hög begåvning.
Läs mera på Mensa

Det här inlägget postades i Barn med hög begåvning, Kunskap, Skola, Värdegrund, Webbtips och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.