Speciella skolor för begåvade barn i Danmark

Nikolaj Andersen, skolledare för en skola för begåvade barn i Odense, Danmark berättar att man  arbetar mer differentierat och individuellt. Att läraren står och berättar och alla elever är på samma ställe fungerar inte här. Ofta skriver läraren upp två eller tre olika uppgifter på tavlorna så att eleverna kan välja att arbeta med det som passar deras nivå.
Läs mera om detta i en artikel i Sydsvenskan
Jag tycker att det är bra att denna grupp elever uppmärksammas och säkert kan man genom denna verksamhet få värdefulla erfarenheter. Men jag tror inte på idén att särskilja begåvade barn i speciella skolor som ett permanent tillstånd. Vi ska alla leva i samma samhälle och mångfald är en styrka.

Det här inlägget postades i Barn med hög begåvning, Kunskap, Skola och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )