Nya lärmiljöer av glas i Finland

Det är spännande att läsa om hur man tänker  i vårt östra grannland när man skapar nya pedagogiska miljöer. Borgaregatans skola i Vasa med  ca 350 elever och 33 lärare har nyligen  tagits i bruk efter renovering för  8,5 miljoner euro.
Skolan har naturligtvis försetts med ny teknik i form av interaktiva tavlor och solpaneler på taket för uppvärmning.
Klassrummen är möblerade med trekantiga bord som ger stor flexibilitet i klassrummen.
Att man även i Finaland tror att samarbete mellan elever är viktigt syns genom att eleverna har tillgång till många små rum med glasväggar där man kan sitta och studera.
Finland har drabbats av många  skolskjutningar.  För att höja säkerheten har man fönster ut till korridoren från alla klassrum.
 Att man har försett skolan med både gym och danssal tycker jag är speciellt kul.
>> Läs mera om skolrenoveringen och se bilder

bgs

Det här inlägget postades i Skola och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.