”Människan skall inte leva bara av bröd”

I går kväll var jag på Musikskolans vårkonsert i Robertsfors. En fantastisk upplevelse. Musikskolan har och har haft en stark ställning i Robertsfors kommun i många år.  Men inte ens en kommunal musikskola är något självspelande piano – elevernas förtroende måste erövras på nytt varje år. Att hitta rätt balans  mellan elevernas, föräldrarnas och lärarnas ambitionsnivå och locka fram varje elevs musikaliska uttryck är utmaningar som heter duga.
Pelle Robertsson som är ledare för musikskolan säger att han tycker att kommunen får bra utdelning
för satsade medel i musikskolan och efter att ha sett årets konsert  kan jag hålla med till 100 procent.
Många stolta musikskoleskepp i Sverige har navigerat fel och blivit vrak. I Robertsfors seglar musikskolan vidare och farten är god.
Vad det beror på?  Klok och engagerad personal som möter eleverna med varm hand och som har skapat ett grundmurat förtroende i hela kommunen.
Skolan har i dag stort fokus på att eleverna ska nå skolans kunskapsmål och få betyg i alla ämnen.
Det känns bra att bo i en kommun som uthålligt har satsat på att även ge eleverna kulturella upplevelser.  Jag tror nämligen att utdelningen blir god!

Klicka på bilderna för att se bildspel

Det här inlägget postades i Kul saker, Kultur i skolan, Skola och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Människan skall inte leva bara av bröd”

1. Ewa Johansson skriver:

Jag håller med dig . Det var en toppenkväll _)