Konst och kultur är avgörande för näringslivets utveckling

”Konst och kultur är helt avgörande för näringslivets utveckling och en absolut förutsättning för att skapa ett bättre samhälle”.
Finansmannen Robert Weil skriver i en debattartikel i DN om sin oro för att den svenska skolan allt för ensidigt prioriterar bort humaniora.
Enligt Roberts analys är humaniora och inte minst de praktisk estetiska ämnena  helt avgörande för näringslivets utveckling och en absolut förutsättning för att skapa ett bättre samhälle. Det handlar om att vidga perspektiven, att utnyttja, träna och utveckla vår kreativa förmåga och att lära oss respektera och uppskatta kulturella skillnader. Det är bara på det sättet vi kan förbättra vår förmåga att fatta ansvarsfulla och välgrundade beslut.
Jag frågar mig om vi i vår iver att nå enkelt mätbara kunskapsmål riskerar att tappa viktiga men kanske inte lika mätbara bildningssmål.
>> Läs hela artikeln

slöjd

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Entreprenörskap, Hållbar utveckling, Kreativitet, Kultur i skolan, Kunskap, Skola och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s