Lärarförbundet och kommunaliseringen

En stilla undran från min sida. Har verkligen Lärarförbundet stöd bland medlemmarna för sin syn på kommunaliseringen av skolan?

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Skola och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lärarförbundet och kommunaliseringen

 1. U-B skriver:

  Ett stort problem för skolan är att alla kommunala skolpolitiker ju själva vet hur det är i skolan eftersom de själva har varit elever! Risken nu är att man gör som man ”brukar” i skolan – när något inte fungerar så analyserar man inte orsaken och ändrar på den ”detaljen” utan man gör istället förändringar på en ”högre nivå”. I den lokala skolan kan det handla om ändringar av organisationen på något sätt. På riksnivå är ändringarna av betygssystemet ett aktuellt exempel. Om man inte har orsaken till problemen klart för sig så är risken väldigt stor att de åtgärder man vidtar inte löser problemet, utan istället skapar nya.

 2. johaniskolan skriver:

  En klockren analys tycker jag som även visar på faran som finns med kommunerna som huvudman. Starka lokala politiker som använder skolan som tummelplats för att utöva sin makt men saknar ett större perspektiv på skolan.

  • U-B skriver:

   Tack för erkännandet, Johan! Problemet är dock det samma på riksplanet. Även våra rikspolitiker är själva ”experter” eftersom de själva varit elever! Problemet på riksplanet är också att de politikerna måste jaga väljarsympatier genom mer eller mindre väl genomtänkta utspel och förslag. Tyvärr, upplever jag att många av besluten verkar vara just mindre väl genomtänkta…
   På det kommunala planet, i alla fall i vår kommun, verkar det största problemet vara ekonomin. Hur pratet om ”spara” påverkar våra barn, drömmer jag mardrömmar om! Hur påverkas barnens självbild av de ständiga neddragningarna på skolan. Vill de själva låta sina kommande barn gå i samma skola?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s