Det händer på slöjden

Detta läsår har jag jobbat som slöjd- och tekniklärare  i Skellefteå. Kul att träffa elever varje dag och se kreativiteten flöda. Ämnet slöjd är inte ett vanligt skolämne om man ser sig omkring i världen. En del anser att ämnet inte längre  har någon plats i dagens digitala samhälle.
Jag tror precis tvärtom. Ämnet behövs ännu mera i dag. Människan är en skapande och kreativ varelse och mår bra när hon får göra detta i praktisk handling.
I slöjden deltar eleven i hela skapelseprocessen.  Planera – genomföra – utvärdera – förbättra. Dessa moment möter sedan eleven i ett allt mer projektorienterat arbetsliv.

Bjuder på några slöjdbilder från Bureskolans åk 3-6.

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Slöjd och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det händer på slöjden

 1. U-B skriver:

  Det jag främst tror är viktigt att lära sig är att allt inte behöver gå så fort… Att fundera och planera innan man sätter igång och att reflektera och dokumentera när man är klar, tror jag är bra att man får öva.

  • johaniskolan skriver:

   Visst, men det är en utmaning att förmå ivriga händer och hjärnor att ”tänka före” och ”tänka efter”.

   • U-B skriver:

    Javisst är det en utmaning – precis som allt lärarjobb… Även om man jobbar praktiskt så tror jag att det är viktigt att man inte glömmer kommunikationen. Det handlar om att formulera sin planering och sina reflektioner, om än inte alltid i text så i alla fall i ord. Att även dokumentera i text och bild ger också jobbet en helt annan dimension.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s