Så tänker jag om Skolinspektionen

Jag vet inte vad Skolinspektionens verksamhet  kostar samhället totalt men kan inte låta bli att fundera över samhällsnyttan.
Enligt myndighetens verksamhetsrapport för 2015 som finns att läsa på deras hemsida så hade Skolinspektionen ett anslag på  410 565 tkr. Lägg därtill kostnader för arbetstid, resor mm för skolor som ska inlämna rapporter och anslå tid för granskningar så är det ansenliga mängder skattemedel som förbrukas.

– Tänk om man istället använt dessa medel direkt ut i den dagliga skolverksamheten.
– Tänk om man istället visat tillit till skolor, lärares och rektorers profession och förmåga att skapa bra utbildningsverksamhet.
– Tänk om vi i media istället för återkommande inslag om vilka brister som finns i olika skolor hade fått läsa om stolta skolor med bra resurser att ta hand om alla barn och lärare som berättar om vilken fantastiskt arbetsplats skolan är.
– Tänk om vi istället för att återkommande mäta och dokumentera skolverksamhet fick ägna mer tid åt kunskapsförmedling och bildning.
– Tänk om många säkert  duktiga pedagoger som nu jobbar på Skolinspektionen istället stannat kvar och jobbat direkt med barnens kunskapsutveckling.
– Tänk om …..

 

 

.

 

 

 

Om johaniskolan

Livet blir det Du gör det till.
Detta inlägg publicerades i Den övervakade skolan, Kunskap, Skola och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s